Dünya Parkinson Günü’nde Farkındalık Programı

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Parkinson Programı Düzenlendi

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dünya Parkinson Günü etkinlikleri kapsamında önemli bir program düzenledi. Programda, Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel, Türkiye genelinde 150 bin ile 200 bin arasında Parkinson hastası olduğunu vurguladı.

Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen programa Başhekim Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay, hastane yönetimi, nöroloji hekimleri, sağlık çalışanları ve hasta yakınları katılım gösterdi. Programda, Parkinson hastalığının belirtileri, risk faktörleri ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler sunuldu.

Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel program sırasında yaptığı konuşmada, Parkinson hastalığının santral sinir sistemine bağlı dopaminerjik nöron kaybıyla seyreden bir hastalık olduğunu belirtti. Hastalığın dünya genelinde birçok insanı etkileyen önemli bir hastalık olduğunu vurgulayan Pekel, ülkemizde de 150 bin ile 200 bin arasında Parkinson hastası olduğunun tahmin edildiğini dile getirdi.

Doç. Dr. Pekel ayrıca hastalığın belirtileri arasında ellerde titreme, hareketlerde yavaşlama, yürüyüş bozuklukları, denge problemleri ve düşmelerin olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra hastalığın motor semptomlarıyla birlikte uyku bozuklukları, depresyon ve anksiyete gibi belirtilerin de görülebileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Pekel, hastaların çaresiz olmadığını ve Parkinson hastalığı için birçok tedavi seçeneğinin bulunduğunu belirtti. İlaç tedavilerinin yanı sıra beyin pili ameliyatı, iğne tedavisi ve bağırsak pili ameliyatı gibi ileri evre tedavilerin de hastalara sunulduğunu söyledi.

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Demet Yıldız, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2018 yılından bu yana başarılı bir şekilde Derin Beyin Stimülasyonu ameliyatının uygulandığını ve davranış bozukluğu olan hastaların değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca ileri evre tedavi yöntemlerinin hastalara uygulandığını ve hasta başvurularının kabul edildiğini paylaştı.

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Sinay Önen ise katılımcılara hastalığa bağlı ruhsal belirtiler hakkında önemli bilgiler aktardı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Güneş yanıklarına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek 7 doğal yöntem

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkileri kendini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle güneş yanıklarına karşı doğal çözümlerle ilk müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Yürüyüş, 13 kanser türüne karşı koruyucu

Oxford Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, günlük yürüyüşün kanser riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. 85 binden fazla kişinin verilerine dayanan çalışmaya göre, atılan adım sayısı arttıkça 13 farklı kanser türüne yakalanma riski düşüyor.