Hindistan ve Pakistan Müslüman mı, dini inancı ne? Hindistan ve Pakistan nüfusu ne kadar?

Hindistan ve Pakistan, Güney Asya’nın önemli iki komşu ülkesi olarak dikkat çekiyor. 1947’de İngiltere’nin sömürge yönetiminden ayrılarak bağımsızlıklarını ilan eden bu ülkeler, dini inançları ve nüfus yapılarıyla öne çıkıyor. Hindistan, Hinduizm’in merkezi olarak bilinirken, Müslümanlar ülke nüfusunun önemli bir kısmını oluşturuyor. Diğer yandan, Pakistan resmi olarak İslam’ı benimseyen ve Müslüman çoğunluğa sahip bir ülke. Peki, Hindistan ve Pakistan Müslüman mı, dini inançları nedir ve Müslüman nüfusları ne kadar?

HİNDİSTAN’IN DİNİ İNANCI VE MÜSLÜMAN NÜFUSU

Hindistan, dini çeşitliliğiyle bilinen dünyanın en büyük demokrasisi ve ikinci en kalabalık ülkesidir. 2011 nüfus sayımına göre, Hindistan’da en yaygın din Hinduizm’dir (%79,8). İslam ise (%14,2) oranla ikinci sırada yer alır. Hristiyanlık (%2,3), Sihizm (%1,7), Budizm (%0,7) ve Jainizm (%0,4) gibi diğer dinler de Hindistan’da varlığını sürdürmektedir. Ülkede yaklaşık 200-226 milyon Müslüman yaşamaktadır ve bu da dünyanın en büyük Müslüman azınlığını oluşturur. Hindistan, Endonezya ve Pakistan’dan sonra en yüksek Müslüman nüfusa sahip üçüncü ülke konumundadır.

PAKİSTAN’IN DİNİ İNANCI VE MÜSLÜMAN NÜFUSU

Pakistan, nüfusunun %96,68’ini Müslümanların oluşturduğu bir ülkedir. Ülkede Müslümanların çoğunluğu Sünni iken, %15-20’si Şii mezhebine mensuptur. Pakistan, İran’dan sonra dünyanın en büyük Şii nüfusuna sahip ikinci ülkesidir. Hristiyanlar, Hindular, Sihler ve Budistler gibi diğer dini gruplar ülkenin nüfusunun sadece %3,32’sini oluşturur. İslam, Pakistan’ın hem devlet yönetiminde hem de toplumsal yapısında temel bir role sahiptir. Ülkenin anayasası, eğitim sistemi ve kültürel hayatı İslami prensiplere dayanır.

HİNDİSTAN VE PAKİSTAN’IN NÜFUSU

Hindistan: 2025 yılı itibarıyla Hindistan’ın nüfusu yaklaşık 1,438 milyar kişidir. Bu, Hindistan’ı dünyanın en kalabalık ülkesi konumuna getirir. Ülkenin dini çeşitliliğini yansıtan 200-226 milyon Müslüman, nüfus yapısını zenginleştirir. Son yıllarda tıbbi ve tarımsal gelişmeler, Hindistan’da nüfus artışını hızlandırmıştır.

Pakistan: 2025 yılında Pakistan’ın nüfusu yaklaşık 241,49 milyon kişidir. Bu da ülkeyi dünyanın en kalabalık beşinci ülkesi haline getirir. Nüfusun %96,68’i Müslüman iken, yüksek doğum oranı nedeniyle 2050 yılına gelindiğinde nüfusun 300 milyona yaklaşması beklenmektedir.

Related Posts

Kral Kaybederse dizisinde ayrılık: İsmail Demirci ekibe veda ediyor

Kral Kaybederse dizisinde ayrılık: İsmail Demirci ekibe veda ediyor

HIDIRELLEZ BEREKET RİTÜELİ 2025 || Hıdırellez bereket kesesi nasıl yapılır, ne konur? Hıdırellez’de bereket için ne yapılır?

Hıdırellez bereket ritüeli, merakla beklenen günün gelmesiyle araştırılan konulardan biri. Halk arasında yaygın olan inanca göre darda kalan kişilere yardım ve kılavuzluk eden, bolluk ve bereket getiren Hızır Peygamber ile suların koruyucusu İlyas Peygamber, her yıl bir defa buluşuyor. Baharın müjdecisi olarak da kabul edilen Hıdırellez günü diler ve dua etmek isteyenler, bazı ritüelleri de yerine getirecek. Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri de Hıdırellez bereket (para) kesesi. Peki Hıdırellez bereket kesesi nasıl yapılır, ne konur? Hıdırellezde bereket için ne yapılır? İşte Hıdırellez bereket kesesi yapımı…

SON DEPREMLER: 5 Mayıs Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberleri

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Kütahya, Manisa, Isparta ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Aile – Çocuk Masal Şenliği

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile – Çocuk Masal Şenliği programında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, “Okulda öğretilenlerin, okulda davranış kazanılması gereken boyutları evde, ev ortamında …

Kocaeli Emniyeti’nden 23 Nisan Coşkusu: Çocuklar Polis Üniformalarıyla Görevde

KOCAELİ İl Emniyet Müdürlüğü’nün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında polis üniforması giyen çocukları çeşitli birimlerde görevlendirerek, çektiği klip renkli görüntüler oluşturdu. Telsizden anons yaptırılan çocuklar bayramın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir