Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene Geriliği: Erken Yaşlarda Başlayan ve Tedavi Edilmesi Önemli Olan Bir Sağlık Sorunu

Üst ve alt çenenin uyumsuzluğu sonucu ortaya çıkan çene geriliği, çocuklarda genellikle küçük yaşlarda ortaya çıkan ve önemli sağlık sorunlarına yol açabilen bir durumdur. Çene geriliği, çiğneme, konuşma ve yüzde görülen bozukluklar gibi sorunlara neden olabilir.

Genellikle genetik faktörler, ağız solunumu, süt dişlerinin erken kaybı, yaralanma ya da yanlış emzik kullanımı gibi sebeplerle ortaya çıkan çene geriliği, belli bir yaşa kadar tedavi edilmediğinde ilerleyen yaşlarda cerrahi müdahale gerektirebilir.

“Aileler Bu Sorunu Atlayabiliyor”

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Tozlu, çene geriliği sorunu ve tedavisine yönelik yaptığı açıklamada, çene geriliği sorunlarında üst veya alt çenenin geri olabileceğine dikkat çekti.

Alt çene geriliğinin genellikle genetik nedenlerden, üst çene geriliğinin ise burun solunumu yerine ağızdan solunum, yanlış emzik kullanımı, parmak emme gibi nedenlerden kaynaklandığını belirten Tozlu, ailelerin çene geriliği sorununu fark etmesinin zor olabileceğine işaret etti. Aileler, çocuklarını bebeklikten beri gördükleri için yüz yapılarına alışabildiklerini ve bu durumu atlayabildiklerini söyledi. Bu nedenle, uzmanların erken teşhis için önemli olduğuna vurgu yaptı.

“Ameliyat İçin Gelişimin Tamamlanması Gerekiyor”

Tozlu, çocuklara çene geriliği tedavisinde zamanlamanın önemine dikkat çekerek, tedavilerin belirli bir yaş aralığında gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Tedavi seçeneklerinin yaşa göre farklılık gösterebileceğini ifade eden Tozlu, erken dönem tedavilerinde üniversitenin yerli üretim aparatlarını kullandıklarını ve tedavi süreçlerinin ciddi bir başarı ortaya koyduğunu belirtti.

Okul ve İş Başarısı İçin Sağlıklı Dişler Kritik Öneme Sahip

Hastalığın tedavi edilmemesi durumunda önemli sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirten Tozlu, fonksiyon ve estetik sorunların yanı sıra, çenenin bozukluğunun yüzde estetik sorunlara yol açabileceğini ifade etti. Tedavinin önemine vurgu yaparak, çocuklarda çene geriliği tespit edildiğinde müdahalenin hızlıca başlaması gerektiğini aktardı.

Çene geriliği tedavisi gerektiren yetişkin hastaların tedavilerinin hazırlık sürecini ortodonti bölümünde geçirdiğini belirten Tozlu, ameliyatın ise çene cerrahisi bölümünde gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Güneş yanıklarına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek 7 doğal yöntem

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkileri kendini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle güneş yanıklarına karşı doğal çözümlerle ilk müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Yürüyüş, 13 kanser türüne karşı koruyucu

Oxford Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, günlük yürüyüşün kanser riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. 85 binden fazla kişinin verilerine dayanan çalışmaya göre, atılan adım sayısı arttıkça 13 farklı kanser türüne yakalanma riski düşüyor.

Mevsim geçişlerinde göz sağlığınızı tehdit eden tehlike!

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nil, özellikle polenlerin havaya karıştığı ilkbahar ve yaz aylarında göz alerjisi vakalarının arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Gözlerde kaşıntı, kızarıklık, yanma ve sulanma gibi belirtilerle kendini gösteren alerjik reaksiyonlar hakkında merak edilenleri anlattı.