Özel sağlık kuruluşları hakkında yönetmelik Resmi Gazete’de! İşte madde madde yeni düzenlemeler

Sağlık Bakanlığı, Özel Sağlık Kuruluşları için Yeni Yönetmelik Yayımladı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları hakkında yönetmelik’, sağlık sektöründe önemli değişikliklere yol açacak.

Yenilenen Yönetmelik, tıp merkezleri, poliklinikler, muayenehaneler ve tüm özel sağlık kuruluşlarında sunulan sağlık hizmetleri için kapsamlı düzenlemeler içeriyor.

Tıp Merkezlerine Akreditasyon Zorunluluğu Getirildi

Artık tıp merkezleri, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü’nden (TÜSKA) akreditasyon belgesi almak zorunda. Ayrıca, tıp merkezlerinde doğum ünitesi açılabilmesi için yeni kriterler belirlendi ve kayıt işlemleri için elektronik sistem zorunlu hale getirildi.

Hasta Güvenliğine Yönelik Yeni Önlemler

Yönetmelik, hasta güvenliği konusunda daha etkili tedbirler alınmasını sağlıyor. Bilimsel standartlara uygunluğu denetlemek için tıbbi endikasyon ve uygulama denetimleri getirilirken, acil ünitesi ve cerrahi müdahale birimi olan tıp merkezlerinde 24 saat hizmet verilmesi de sağlanıyor.

Özel Sağlık Kuruluşu Sahipliği İçin İlave Kriterler

Yönetmelik, yeni özel sağlık kuruluşlarının açılması ve kadro taleplerinin değerlendirilmesinde yıllık planlamaya geçilmesini öngördü. Ayrıca, hekimlik mesleğinden men edilmiş kişilerin artık sağlık kuruluşu sahibi olmaları yasaklandı. Ruhsatı iptal edilen kişilere yeni sağlık kuruluşu açma yasağı da getirildi.

Polikliniklerin Tıp Merkezine Dönüşümü Teşvik Edilecek

Yönetmelik ile birden fazla polikliniğin birleştirilerek tıp merkezi haline getirilmesine izin verilecek ve bu durumda ilave kadro imkanı tanınacak.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetlerine İlave Kriterler

Yeniden düzenlenen muayenehane uygulamalarıyla birlikte yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri için bina ve fiziki şartları belirleyen yeni kriterler getirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Abdullah Karlıdağ – Sağlık

Related Posts

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Güneş yanıklarına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek 7 doğal yöntem

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkileri kendini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle güneş yanıklarına karşı doğal çözümlerle ilk müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Yürüyüş, 13 kanser türüne karşı koruyucu

Oxford Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, günlük yürüyüşün kanser riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. 85 binden fazla kişinin verilerine dayanan çalışmaya göre, atılan adım sayısı arttıkça 13 farklı kanser türüne yakalanma riski düşüyor.