Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Et Tüketimine Dikkat!

Kurban Bayramı’nda et tüketiminin genellikle arttığını belirten Öğr. Gör. Kübra Şahin, günlük et tüketim miktarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Sağlıklı kalmak ve sindirim sorunları yaşamamak için yetişkin bir birey için günlük et tüketim miktarının 100-150 gram civarında olması gerektiğini belirtiyor.

Bayramda Pişirme Yöntemlerine Dikkat!

Etin pişirilme yönteminin besin değeri ve sağlık üzerindeki etkileri üzerinde duran Şahin, haşlamanın önerilen sağlıklı bir pişirme şekli olduğunu belirtiyor. Aşırı yüksek sıcaklıkta pişirme besin kaybına ve zararlı bileşik oluşumuna neden olabileceğini ifade ediyor.

Buzdolabında Dinlendirilmiş Et Pişirin

Yeni kesim etin hemen tüketilmemesi gerektiğini belirten Şahin, etin dinlendirilmesinin sindirim açısından önemli olduğunu söylüyor. Buzdolabında 12-24 saat dinlendirilen etin daha lezzetli ve sindirimi kolay olduğunu vurguluyor.

Kırmızı Etin Besin Değeri

Kırmızı etin protein ve yağ açısından zengin olduğunu belirten Şahin, ancak lif, vitamin C ve karbonhidrat açısından fakir olduğunu söylüyor. Sebzelerin sindirim sistemine destek olduğunu ve lif kaynağı olduğunu vurguluyor.

Çocuklar ve Yaşlılar için Öneriler

Çocukların ve yaşlıların da et tüketirken dikkat etmesi gerektiğini belirten Şahin, pişirme yöntemleri ve porsiyon kontrolü konusunda önerilerde bulunuyor. Özellikle çocukların ve yaşlıların sindirim sağlığını korumak için eti doğru şekilde pişirmesi gerektiğini vurguluyor.

Sindirim için Öneriler

Bayramda aşırı et tüketiminin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten Şahin, lifli besinler tüketmek, yeterli su içmek, yağlı yiyeceklerden kaçınmak ve probiyotikler almak gerektiğini belirtiyor.

Fiziksel Aktivite ve Su Tüketimi

Sindirim sistemini hızlandıran fiziksel aktivitenin ve yeterli su tüketiminin sindirim sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Şahin, bu konuda bilgi veriyor.

Related Posts

MHRS sisteminde yeni değişiklik! Dün itibariyle başladı

MHRS randevu sisteminde değişikliğe gidildi. Yeni imzalanan protokole göre şehit yakınlarına öncelik tanınacak.

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Güneş yanıklarına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek 7 doğal yöntem

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkileri kendini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle güneş yanıklarına karşı doğal çözümlerle ilk müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.