Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, hepimizin evinde bulunan ve kanserojen olan çeşni

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, evlerde sıkça bulunan ve kanserojen özellik taşıyan çeşni; tuzdur. 

viapais.com’un haberine göre tuz, çoklu kullanımları nedeniyle hemen hemen her gün tüketilen bir madde haline gelir ve Dünya Sağlık Örgütü, bunun olmaması gerektiğini vurgulamaktadır. 
Tuzun %97 ila %99’u sodyum klorürden oluşur ve en yaygın olarak kullanılan rafine tuzdur. Bu tür tuzlar, aşırı rafine oldukları için besin değeri sağlamaz ve safsızlık içermez.

İçeriğin fazlalığı kan basıncını artırarak hipertansiyon prevalansının yaklaşık% 30’una neden olur. Aynı zamanda aşağıdakilerle de ilgilidir:

Mide kanseri
Kötüleşen astım
Osteoporoz (zayıf kemikler)
Böbrek taşları
Obezite
Böbrek yetmezliği

2018 yılında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tuz tüketimini azaltmaya yönelik SHAKE adlı teknik bir rehber yayımladı. İspanyol Tıbbi Onkoloji Derneği (SEOM) Yönetim Kurulu üyesi María José Safont, Cuidate Plus blogunda yaptığı açıklamada, “Aşırı tuz alımı, gastrit ve gastrik mukozal atrofinin erken aşamalarında çift etkili olabilir. Bu durum, Helicobacter pylori gibi bakterilerin kolonizasyonunu artırarak mide kanseri riskiyle ilişkilendirilen kronik gastrite yol açabilir.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Related Posts

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Güneş yanıklarına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek 7 doğal yöntem

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkileri kendini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle güneş yanıklarına karşı doğal çözümlerle ilk müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Yürüyüş, 13 kanser türüne karşı koruyucu

Oxford Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, günlük yürüyüşün kanser riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. 85 binden fazla kişinin verilerine dayanan çalışmaya göre, atılan adım sayısı arttıkça 13 farklı kanser türüne yakalanma riski düşüyor.